Säästötili

Onko toiveenasi kannattavampi arki?

Aloita säästäminen meillä. Saat yhden markkinoiden parhaista koroista. Säästötilin avaaminen vie vain pari minuuttia

1 - Täytä hakulomake verkkosivuillamme

Hakemuksen lähettäminen on nopeaa ja helppoa.

2 - Saat vastauksen välittömästi

Saat vahvistuksen sähköpostitse. Hakemus viimeistellään sähköisellä allekirjoituksella.

3 - Allekirjoitus

Säästötilisopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla. Voit aloittaa säästämisen heti!

Säästötili

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Säästötili – korko 100 000 euroon asti0,70 %
Korkeakorkoinen säästötili – korko 100 000 euroon asti1,61 %

Näin säästötili toimii

  • Ei nostorajoituksia tai nostomaksuja
  • Ei tilinhoitomaksuja
  • Ei määräaikaa tai minimirajaa talletuksille
  • Säästötilisopimus allekirjoitetaan pankkitunnuksilla
  • Instabank kuuluu Norjan talletussuojan piiriin ja saat talletuksillesi suojan 100 000 euroon asti. Talletussuoja on pankkikohtainen, ei tilikohtainen.

Usein kysyttyä

Säästötili on ensisijaisesti säästöjen kerryttämiseen tarkoitettu tili, toisin kuin päivittäisten raha-asioiden hoitoon tarkoitettu käyttötili. Voit tallettaa säästötilille varoja joustavasti, ja säästää joko tiettyä tarkoitusta varten tai esimerkiksi puskurirahastoksi pahan päivän varalle. Säästötilille tallettamasi varat kerryttävät korkoa, ja korkotuotto maksetaan tilillesi automaattisesti vuosittain. Säästötilin idea on pitää säästettäväksi tarkoitetut rahat erillään jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetuista rahoista. Säästäminen onnistuu helpommin, kun kaikki rahat eivät ole käyttötilillä.
Säästöjä ei kannata säilöä säästöpossuun kotona, vaan varat kannattaa sijoittaa tai tallettaa, jotta saat säästöillesi tuottoa. Säästötili antaa talletuksillesi paremman tuoton kuin tavallinen käyttötili. Säästötilin avaaminen on vaivatonta eikä edellytä suurta taloustietämystä, kuten esimerkiksi osakesijoittaminen. Instabankin säästötilillä ei ole minimirajaa talletuksille, joten säästämisen aloittaminen onnistuu pienemmilläkin summilla. Voit esimerkiksi asettaa talletuksesta toistuvan maksun verkkopankkiisi, jolloin säästät kiinteän summan joka kuukausi. Näin kerrytät säästöjä tasaisesti ja varmasti kuin huomaamatta.

Säästötilin avaaminen on helppoa ja vie vain pari minuuttia. Täytä lyhyt hakulomake ja allekirjoita säästötilisopimus verkkopankkitunnuksillasi ja tili on sen jälkeen käytettävissäsi. Saat vahvistuksen tilin perustamisesta sähköpostitse. Voit aloittaa talletusten tekemisen saman tien.

Tarjoamme yhden markkinoiden parhaista talletuskoroista. Saat Instabankin säästötilille 0,35 % talletuskoron heti ensimmäisestä eurosta alkaen aina 100 000 euroon asti. Huomaathan, että talletuksesi kerryttävät Instabankin säästötilillä korkoa myös aiempina vuosina kertyneille koroille. Edellisen vuoden voitot siis kerryttävät seuraavana vuonna korkoa korolle.

Mietitkö, miten säästötilin tuotto-odotuksen voi laskea tai mikä on hyvä säästötilin korko? Netistä löytyvien korkolaskureiden avulla voit tarkistaa, kuinka paljon tuottoa voit saada määrätyllä summalla, talletuskorolla ja talletusajalla.

Voit tehdä tavalliselta Instabankin säästötililtä nostoja joustavasti, sillä talletuksilla ei ole määräaikaa eikä tilillä nostorajoituksia. Nostot tehdään tilisiirtoina Instabankin nettipankin Maksut-osion kautta. Kirjaat ensin itsesi ja tilinumerosi maksujen vastaanottajien listaan, jonka jälkeen voit tehdä noston tilisiirtona. Tilisiirtojen vahvistaminen vaatii aina vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla (myös mobiilivarmenteen käyttö on mahdollista).

Voit tehdä tavalliselta Instabankin säästötililtä nostoja joustavasti, sillä talletuksilla ei ole määräaikaa eikä tilillä nostorajoituksia. Nostot tehdään tilisiirtoina Instabankin nettipankin Maksut-osion kautta. Kirjaat ensin itsesi ja tilinumerosi maksujen vastaanottajien listaan, jonka jälkeen voit tehdä noston tilisiirtona. Tilisiirtojen vahvistaminen vaatii aina vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla (myös mobiilivarmenteen käyttö on mahdollista).

Säästötili on turvallinen tapa saada säästöille varmaa tuottoa ilman rahojen menettämisen riskiä. Säästötilille talletetut varat kerryttävät tasaisesti tuottoa korkoa korolle -periaatteella, mutta samalla säästöt ovat joustavasti käytettävissä tarpeen tullen.

Kuka tahansa voi avata säästötilin – myös työttömät ja henkilöt, joilla on maksuhäiriömerkintä. Säästötilin avaamiseen tarvitaan ainoastaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Talletuksille ei ole asetettu minimirajaa, joten alkuun pääsee pienilläkin säästöillä.

Kuukausiansioista kannattaa laittaa säästöön 10 prosentin osuus. Jos haluat turvata taloudellisen tilanteesi esimerkiksi työttömyyden varalta, on säästössä hyvä olla summa, jolla pystyt kattamaan 6-24 kuukauden kiinteät menosi.

Tärkeintä on kuitenkin säästämisen aloittaminen. Säästämisestä kehittyy nopeasti rutiini, kun säästötili on avattu ja talletuksia on tehty muutamia. Jokaisen tuloille ja rahankäyttötavoille löytyy sopiva tapa säästää. Talletuskorko kerryttää voittoa säästöillesi kuin huomaamatta ja korko maksetaan säästötilillesi automaattisesti vuosittain. Säästäminen kannattaakin aloittaa niin pian kuin mahdollista!

Kyllä, tavallinen Instabankin säästötili on maksuton. Emme peri säästötilin avaamisesta maksua, eikä tilin käytöstä veloiteta tilinhoitomaksuja.

Säästötilin hinnasto

Avausmaksu – 0 euroa
Tilinhoitomaksu – 0 euroa
Nostot tililtä – 0 euroa
Lopetusmaksu – 0 euroa

Säästötilien korot voivat vaihdella eri pankkien välillä paljonkin. Markkinoilla tällä hetkellä vallitsevasta historiallisen alhaisesta korkotasosta johtuen perinteisten kivijalkapankkien tarjoamat korot ovat lähes nollan tuntumassa. Instabank on aina tarjonnut asiakkailleen markkinoiden parhaimpiin kuuluvan talletuskoron. Instabankin säästötilille talletetuille euroille saa kilpailukykyisen talletuskoron heti ensimmäisestä eurosta alkaen. Säästötilien talletuskorkoja on siis hyvä vertailla, jotta saa talletuksilleen parhaan mahdollisen korkotuoton.

Korkotuotto on pääomatuloa, josta maksetaan veroa Suomessa. Säästötiliasiakkaan on itse ilmoitettava saatu korkotuotto veroviranomaisille maalis-huhtikuussa tulevalla veroilmoituksella. Tarkempia lisätietoja korkotulon verotuksesta löydät Verohallinnon verkkosivuilta www.vero.fi

Lainojen yhdistäminen

Sinulle, joka haluat talouden hallintaasi.

Säästötili

Aloita säästäminen meillä tänään – saat yhden markkinoiden parhaista koroista.

Verkkopankki

Kirjautumalla verkkopankkiin saat lisätietoa lainastasi.