Säästötili

Onko toiveenasi kannattavampi arki?

Aloita säästäminen meillä – saat yhden markkinoiden parhaimmista koroista. Säästötilin avaaminen vie vain pari minuuttia.
 • Täytä hakulomake verkkosivuillamme

  Hakemuksen lähettäminen on nopeaa ja helppoa

 • Saat vastauksen välittömästi

  Saat sähköpostiisi vahvistuksen ja linkin sähköistä allekirjoitusta varten

 • Allekirjoitus

  Säästötilisopimus allekirjoitetaan pankkitunnuksilla. Voit aloittaa säästämisen saman tien!

  Säästötili

  Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

  Säästötili – korko 100 000 euroon asti 0,60 %

  Näin säästötili toimii

  • Ei nostorajoituksia tai nostomaksuja
  • Ei tilinhoitomaksuja
  • Ei määräaikaa tai minimirajaa talletuksille
  • Säästötilisopimus allekirjoitetaan pankkitunnuksilla
  • Instabank kuuluu Norjan talletussuojan piiriin ja saat talletuksillesi suojan 100 000 euroon asti. Talletussuoja on pankkikohtainen, ei tilikohtainen.

   Säästötili – usein kysyttyä!

   Säästötili on ensisijaisesti säästöjen kerryttämiseen tarkoitettu tili, toisin kuin päivittäisten raha-asioiden hoitoon tarkoitettu käyttötili. Voit tallettaa säästötilille varoja joustavasti, ja säästää joko tiettyä tarkoitusta varten tai esimerkiksi puskurirahastoksi pahan päivän varalle. Säästötilille tallettamasi varat kerryttävät korkoa, ja korkotuotto maksetaan tilillesi automaattisesti vuosittain. Säästötilin idea on pitää säästettäväksi tarkoitetut rahat erillään jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetuista rahoista. Säästäminen onnistuu helpommin, kun kaikki rahat eivät ole käyttötilillä.

   Säästöjä ei kannata säilöä säästöpossuun kotona, vaan varat kannattaa sijoittaa tai tallettaa, jotta saat säästöillesi tuottoa. Säästötili antaa talletuksillesi paremman tuoton kuin tavallinen käyttötili. Säästötilin avaaminen on vaivatonta eikä edellytä suurta taloustietämystä, kuten esimerkiksi osakesijoittaminen. Instabankin säästötilillä ei ole minimirajaa talletuksille, joten säästämisen aloittaminen onnistuu pienemmilläkin summilla. Voit esimerkiksi asettaa talletuksesta toistuvan maksun verkkopankkiisi, jolloin säästät kiinteän summan joka kuukausi. Näin kerrytät säästöjä tasaisesti ja varmasti kuin huomaamatta.

   Säästötilin avaaminen on helppoa ja vie vain pari minuuttia. Sinun pitää vain täyttää lyhyt hakulomake ja allekirjoittaa säästötilisopimus pankkitunnuksillasi, jonka jälkeen tili on käytettävissäsi. Saat vahvistuksen tilin perustamisesta sähköpostitse, jonka jälkeen voit aloittaa talletusten tekemisen saman tien.

   Tarjoamme yhden markkinoiden parhaista talletuskoroista. Saat Instabankin säästötilille 0,60 % talletuskoron heti ensimmäisestä eurosta alkaen aina 100 000 euroon asti. Huomaathan, että talletuksesi kerryttävät Instabankin säästötilillä korkoa myös aiempina vuosina kertyneille koroille. Edellisen vuoden voitot siis kerryttävät seuraavana vuonna korkoa korolle.

   Mietitkö, miten säästötilin tuotto-odotuksen voi laskea tai mikä on hyvä säästötilin korko? Netistä löytyvien korkolaskureiden avulla voit tarkistaa, kuinka paljon tuottoa voit saada määrätyllä summalla, talletuskorolla ja talletusajalla.

   Voit tehdä tavalliselta Instabankin säästötililtä nostoja joustavasti, sillä talletuksilla ei ole määräaikaa eikä tilillä nostorajoituksia. Nostot tehdään tilisiirtoina Instabankin nettipankin ”maksut”-osion kautta. Kirjaat ensin itsesi ja tilinumerosi maksujen vastaanottajien listaan, jonka jälkeen voit tehdä noston tilisiirtona. Tilisiirtojen vahvistaminen vaatii aina vahvan tunnistautumisen Tupas-järjestelmän kautta pankkitunnuksilla (myös mobiilivarmenteen käyttö on mahdollista).

   Säästötili on turvallinen tapa saada säästöille varmaa tuottoa ilman rahojen menettämisen riskiä. Säästötilille talletetut varat kerryttävät tasaisesti tuottoa korkoa korolle -periaatteella, mutta samalla säästöt ovat joustavasti käytettävissä tarpeen tullen.

   Kuka tahansa voi avata säästötilin – myös työttömät ja henkilöt, joilla on maksuhäiriömerkintä. Säästötilin avaamiseen tarvitaan ainoastaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Talletuksille ei ole asetettu minimirajaa, joten alkuun pääsee pienilläkin säästöillä.

   Kuukausiansioista kannattaa laittaa säästöön 10 prosentin osuus. Jos haluat turvata taloudellisen tilanteesi esimerkiksi työttömyyden varalta, on säästössä hyvä olla summa, jolla pystyt kattamaan 6-24 kuukauden kiinteät menosi.

   Tärkeintä on kuitenkin säästämisen aloittaminen. Säästämisestä kehittyy nopeasti rutiini, kun säästötili on avattu ja talletuksia on tehty muutamia. Jokaisen tuloille ja rahankäyttötavoille löytyy sopiva tapa säästää. Talletuskorko kerryttää voittoa säästöillesi kuin huomaamatta ja korko maksetaan säästötilillesi automaattisesti vuosittain. Säästäminen kannattaakin aloittaa niin pian kuin mahdollista!

   Kyllä, tavallinen Instabankin säästötili on maksuton. Emme peri säästötilin avaamisesta maksua, eikä tilin käytöstä veloiteta tilinhoitomaksuja.

   Säästötilin hinnasto

   Avausmaksu – 0 euroa
   Tilinhoitomaksu – 0 euroa
   Nostot tililtä – 0 euroa
   Lopetusmaksu – 0 euroa

   Säästötilien korot voivat vaihdella eri pankkien välillä paljonkin. Markkinoilla tällä hetkellä vallitsevasta historiallisen alhaisesta korkotasosta johtuen perinteisten kivijalkapankkien tarjoamat korot ovat lähes nollan tuntumassa. Instabank on aina tarjonnut asiakkailleen markkinoiden parhaimpiin kuuluvan talletuskoron. Instabankin säästötilille talletetuille säästöille saa 0,60 % koron heti ensimmäisestä eurosta alkaen. Säästötilien talletuskorkoja on siis hyvä vertailla, jotta saa talletuksilleen parhaan mahdollisen korkotuoton.

   Korkotuotto on pääomatuloa, josta maksetaan veroa Suomessa. Säästötiliasiakkaan on itse ilmoitettava saatu korkotuotto veroviranomaisille maalis-huhtikuussa tulevalla veroilmoituksella. Tarkempia lisätietoja korkotulon verotuksesta löydät Verohallinnon verkkosivuilta www.vero.fi

    Laina

    Lainamme sopii sinulle, joka haluat vapauden valita.

    Hae tästä

    Verkkopankki

    Kirjautumalla verkkopankkiin saat lisätietoa lainastasi

    Kirjaudu

    Lainojen yhdistäminen

    Tarjoamme jälleenrahoitusta lainoillesi.

    Hae tästä