Säästötili

Aloita säästäminen meillä. Säästötilin avaaminen vie vain pari minuuttia

Säästötili

0,70 % talletuskorko jo ensimmäisestä eurosta. Ei nostorajoituksia tai nostomaksuja.

Korkeakorkoinen säästötili

1,86 % talletuskorko jo ensimmäisestä eurosta ja kaksi maksutonta nostoa vuodessa.

Aloita säästäminen meillä. Saat yhden markkinoiden parhaista koroista.

1

Täytä hakulomake

Hakemuksen lähettäminen kotisivuillamme on nopeaa ja helppoa.

2

Saat vastauksen välittömästi

Saat vahvistuksen sähköpostitse. Hakemus viimeistellään sähköisellä allekirjoituksella.

3

Allekirjoitus

‎Säästötilisopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla. 

Vuosikorot ja nostojen määrä

Säästötili – korko 100 000 euroon asti0,70 %
Korkeakorkoinen säästötili – korko 100 000 euroon asti1,86 % 
Nostojen määrä säästötililtäEi rajoituksia
Nostojen määrä korkeakorkoiselta säästötililtä

Kaksi maksutonta nostoa vuodessa

Muut edut

  • Ei määräaikaa tai minimirajaa talletuksille
  • Ei nostorajoituksia tai nostomaksuja
  • Ei tilinhoitomaksuja
  • Instabank kuuluu Norjan talletussuojan piiriin ja saat talletuksillesi suojan 100 000 euroon asti. Talletussuoja on pankkikohtainen, ei tilikohtainen.

Usein kysyttyä säästötilistä

Säästötili antaa talletuksillesi paremman tuoton kuin tavallinen käyttötili. Säästötilin avaaminen ja talletusten tekeminen on vaivatonta. Instabankin säästötilillä ei ole minimirajaa talletuksille, joten säästämisen aloittaminen onnistuu pienemmilläkin summilla. Voit esimerkiksi asettaa talletuksesta toistuvan maksun verkkopankkiisi, jolloin säästät kiinteän summan joka kuukausi. Näin kerrytät säästöjä tasaisesti ja varmasti kuin huomaamatta.

Säästötili on turvallinen tapa saada säästöille varmaa tuottoa ilman varojen menettämisen riskiä. Säästötilille talletetut varat kerryttävät tasaisesti tuottoa korkoa korolle -periaatteella, mutta samalla säästöt ovat joustavasti käytettävissä tarpeen tullen.

Kuka tahansa voi avata säästötilin täysi-ikäiset henkilöt joilla on vakituinen osoite Suomessa. Talletuksille ei ole asetettu minimirajaa, joten alkuun pääsee pienilläkin säästöillä. Säästötili on henkilökohtainen ja sitä ei voi avata toiselle henkilölle.

Korkotuotto on pääomatuloa, josta maksetaan veroa Suomessa. Säästötiliasiakkaan on itse ilmoitettava saatu korkotuotto veroviranomaisille. Tarkempia lisätietoja korkotulon verotuksesta löydät Verohallinnon verkkosivuilta www.vero.fi

Säästötili on ensisijaisesti säästöjen kerryttämiseen tarkoitettu tili, toisin kuin päivittäisten raha-asioiden hoitoon tarkoitettu käyttötili. Voit tallettaa säästötilille varoja joustavasti, ja säästää joko tiettyä tarkoitusta varten tai esimerkiksi puskurirahastoksi. Säästötilille tallettamasi varat kerryttävät korkoa, ja korkotuotto maksetaan tilillesi automaattisesti vuosittain. Säästötilin idea on pitää säästettäväksi tarkoitetut rahat erillään jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetuista rahoista.

Voit tehdä tavalliselta Instabankin säästötililtä nostoja joustavasti, sillä talletuksilla ei ole määräaikaa eikä tilillä nostorajoituksia. Nostot tehdään tilisiirtoina Instabankin nettipankin Maksut-osion kautta. Kirjaa ensin oma nimesi ja tilinumerosi maksujen vastaanottajien listaan, jonka jälkeen voit tehdä noston tilisiirtona. Tilisiirtojen vahvistaminen vaatii aina vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla.

Kyllä, sinulla voi olla samanaikaisesti avoinna nämä kaksi säästötiliä Instabankissa. Molemmista maksetaan korkoa 100 000 euroon saakka. 

Lainojen yhdistäminen

Yhdistä luottokorttivelkasi ja muut pienet lainan yhdeksi lainaksi.

Säästötili

Aloita säästäminen meillä tänään – saat yhden markkinoiden parhaista koroista.

Verkkopankki

Kirjautumalla verkkopankkiin näet tiedot asiakkuudestasi.