Henkilötietosuojalauseke

Käsittelemme Instabankissa henkilötietojasi parantaaksemme käyttäjäkokemustasi ja vastataksemme viranomaisten vaatimuksiin. Henkilötiedoilla tarkoitamme sellaisia tietoja ja arviointeja, jotka on mahdollista yhdistää sinuun henkilöasiakkaana.

    Mihin tarkoitukseen käytämme henkilötietoja?

    Käytämme henkilötietoja erilaisiin tarkoituksiin. Henkilötietojen ensisijaisena käyttötarkoituksena on asiakassuhteiden hallinta, laskutus ja asiakassopimusten mukaisten velvoitteiden täyttäminen.
    Pankki käsittelee henkilötietoja myös aina kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

    Tämän lisäksi henkilötietoja käytetään mm. seuraaviin tarkoituksiin:

    • Asiakasseuranta ja markkinointi
    • Asiakkaiden ja luottosalkkujen riskiluokitus sekä rikollisen toiminnan paljastaminen ja ehkäisy

    Henkilötietojen käsittely markkinointitarkoituksessa liittyy evästeiden (cookies) käyttöön. Hyödynnämme evästeitä parantaaksemme käyttäjäkokemustasi verkkosivustollamme ja voidaksemme kohdistaa sinulle olennaista mainontaa muissa viestintäkanavissamme. Evästeitä koskevat ehtomme ovat kokonaisuudessaan luettavissa täällä.
    Mikäli olet tilannut uutiskirjeemme, voit aina halutessasi muuttaa asetuksiasi tai lopettaa uutiskirjeen tilauksen klikkaamalla sähköpostiviestiemme alalaidasta löytyvää linkkiä.


    Mitä henkilötietoja keräämme ja kuinka säilytämme niitä?

    Saamme säilyttämämme henkilötiedot pääsääntöisesti suoraan asiakkaalta hakuprosessin yhteydessä tai asiakassopimusta tehtäessä. Tavanomaisesti säilytettäviin henkilötietoihin lukeutuvat:

    • Nimi
    • Osoite
    • Puhelinnumero
    • Sähköpostiosoite
    • Henkilötunnus
    • Henkilöllisyystodistukset
    • Muut hakulomakkeesta ja lähetetyistä asiakirjoista ilmenevät tiedot
    • Tilisiirtoihin liittyvä data
    • Asiakasviestintä

    Kun tietoja kerätään luottotietorekistereistä, informoidaan asiakasta siitä, ellei tietojen hankkimisesta ole säädetty lailla ja/tai ilmoituksen antaminen on mahdotonta tai suhteettoman vaikeaa. Instabank noutaa luottotietoja Asiakastieto Oy:ltä ja henkilötietoja Väestörekisterikeskukselta. Mikäli tarvitsemme sinulta tietoja, jotka eivät ole asiakassuhteesi kannalta välttämättömiä, ilmoitamme sinulle mahdollisuudesta luovuttaa kyseiset tiedot vapaaehtoisesti ja kertoa mihin tarkoitukseen tietoja saa käyttää. Tallennamme henkilötietoja myös sellaisista henkilöistä, joiden hakemus on hylätty, jotta voimme tiedottaa heitä hylkäävästä päätöksestä ja dokumentoida hylkäyksen. Nämä henkilötiedot poistetaan pankin asiakastietojärjestelmästä muutamien viikkojen jälkeen, mutta säilytetään pankin tietokannassa analyysitarkoituksiin. Henkilötietoja säilytetään pankki-ja asiakastietojärjestelmässämme, johon ainoastaan pankin tietyillä työntekijöillä on käyttöoikeus.


    Oikaisu ja poistaminen

    Pankki oikaisee tai poistaa henkilötiedot kun niiden käsittelyn tarkoitus on saavutettu, ellei lain mukaan tietoja täydy tai voi säilyttää myös tämän jälkeen.
    Asiakas voi vaatia Norjan henkilötietolainsäädännön mukaisesti virheellisten tai tarpeettomien henkilötietojen oikaisua tai poistoa.

      Pääsy henkilötietoihisi

      Sinulla on oikeus nähdä mitä tietoja säilytämme sinusta. Mikäli olet asiakkaamme ja kirjaudut henkilökohtaisille sivuillesi nettipankkiimme tai katsot laskuasi, näet merkittävän osan sinua koskevista tiedoista. Voit lisäksi pyytää pääsyä muihin henkilötietoihisi asiakassuhdettasi koskien.


      Tietosuojavastaava

      Työskentelemme Instabankissa jatkuvasti sellaisten uusien palvelujen ja tuotteiden kehittämisen parissa, joiden avulla sinun on helpompi käyttää pankkipalveluita. Tällä voi olla vaikutusta myös henkilötietosuojalausekkeeseemme, joka voi muuttua tilanteen mukaan. Seloste henkilötietojen käytöstä on luettavissasi kokonaisuudessaan täällä.
      Jos haluat kysyä tarkemmin henkilötiedoistasi tai tavastamme käsitellä henkilötietosuojaan liittyviä asioita, voit ottaa ensisijaisesti yhteyttä pankkimme asiakaspalveluun tai halutessasi Compliance- ja riskienhallintajohtajana sekä tietosuojavastaavana toimivaan Eivind Sverdrupiin.

        Laina

        Lainamme sopii sinulle, joka haluat vapauden valita.

        Hae tästä

        Lainojen yhdistäminen

        Sinulle, joka haluat talouden hallintaasi.

        Hae tästä

        Verkkopankki

        Kirjautumalla verkkopankkiin saat lisätietoa lainastasi.

        Kirjaudu

        Onko sinulla kysyttävää? Kysy meiltä!

        Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.