5 viikonloppureissua pienellä budjetilla

Suunnitteletko viikonloppureissua Suomen rajojen ulkopuolelle? Kenties sinulla on vielä muutama lomapäiväkin säästössä tarkoitusta varten? Tässä viisi ehdotusta kohtuuhintaisesta viikonloppumatkasta – haluatpa sitten suunnata rannalle, suurkaupunkiin tai vaikka molempiin samalla kertaa.

Matkakuumetta voi helpottaa lyhyemmälläkin reissulla – aina ei tarvitse viettää viikkoa Ranskassa tai kuukautta Thaimaassa. Viikonloppumatkan aikana ehtii rentoutua runsain määrin ja nauttia ostosten tekemisestä ja kulttuurista.

Kokosimme yhteen matkavinkkejä, joiden avulla saat muutaman päivän lomareissusta irti monia uusia elämyksiä – pikkuhinnalla.

R kuten Riika – kohtuuhintainen pääkaupunki

Baltia on suosittu matkakohde suomalaisten keskuudessa. Majoituksen ja ruokailun kohtuullinen hintataso houkuttelee matkustajia alueelle. Lisäksi Baltiaan matkaaminen on varsin vaivatonta ja edullista.

Tarkkaile sellaisia kohteita, joihin suuntautuu vilkas lentoliikenne ja joissa on edullista oleskella. Praha, Budapest ja Riika ovat hyviä esimerkkejä tällaisista kaupungeista.

Baltian kiinnostavien kaupunkien joukosta nousee esiin erityisesti Latvian pääkaupunki Riika, jolla on tarjota jotain aivan jokaiselle. Riiassa ruuan ja juomien hinnat ovat merkittävästi alhaisemmat kuin Suomessa. Sama koskee myös majoittautumista hotellissa.

Varaa majoitus kaupungin keskustasta – Riian keskustan alue kuuluu keskiaikaisten rakennustensa ansiosta UNESCO:n maailmanperintökohteiden listalle. Kaupungista löytyy myös Art Nouveau -arkkitehtuuria, jota voi ihailla kaduilla astellessaan, ostoksien teon lomassa ja ravintolaa etsiessään.

Auringonpalvojille hyvänä uutisena voi mainita, että rantakaupunki Jurmala sijaitsee ainoastaan 20 minuutin junamatkan päässä Riiasta.

Vilkkaan lentoliikenteen ansiosta voit suunnata matkalle perjantaina työpäivän jälkeen ja olla takaisin kotona jo sunnuntaina iltapäivällä – taskut täynnä ikimuistoisia kokemuksia ja matkamuistoja.

K kuten Krakovan kulttuurielämykset

Puolan toiseksi suurin kaupunki Krakova sijaitsee Wisla-joen rannalla. Krakova on yksi kauneimmista kaupungeista Euroopassa ja todellinen kulttuurikohde. Krakovassa sijaitsee myös Rynek Glowny -aukio, joka on maanosan suurin keskiaikainen tori. Torilta löydät mahtavan Mariankirkon sekä hurmaavan Pyhän Wojciechin kirkon.

Krakova on sopiva kohde myös historiasta kiinnostuneille. Keskitysleiri Auschwitz-Birkenau esimerkiksi sijaitsee arviolta tunnin ajomatkan päässä kaupungista.

Puola ei ole ainoastaan kaunis ja historiallinen, vaan myös yksi edullisimmista matkakohteista Euroopassa. Voit saada siellä päivällistä syödäksesi noin 7 euron hintaan ja voit ostaa vaatteita ja kenkiä murto-osalla Suomen hinnoista.

Krakovaan on helppoa ja edullista matkustaa Suomesta, sillä reittiä lennetään useita kertoja päivittäin.

A kuten Amsterdam – nauti rennosta tunnelmasta

Kanaalien kaupunki Amsterdam on täynnä tulppaaneita ja suuria kontrasteja. Se soveltuu mainiosti viikonloppumatkan päämääräksi. Värikylläinen kaupunki tarjoaa paljon ilmaista katseltavaa ja kuunneltavaa, jolloin voit matkailijana halutessasi jättää kalliit huvitukset väliin.

Tiesitkö muuten, että Alankomaiden pääkaupungissa on maailman tihein keskittymä museoita? Van Gogh -museo, Rijksmuseo ja Anne Frankin kotitalo ovat esimerkkejä kulttuuri-instituuteista, joissa voit vierailla.

Amsterdam voi kehuskella myös mainioilla markkinapaikoillaan. Albert Cuyp -markkinakatu on auki kuutena päivänä viikossa. Sen kerrotaan olevan Euroopan suurin ulkoilmamarkkinapaikka.

Sinun ei myöskään tarvitse olla erityisen varuillasi taskuvarkaiden varalta, sillä Amsterdam lukeutuu maailman turvallisimpien kaupunkien joukkoon.

Kaupunki on lisäksi tunnettu eloisasta yöelämästään – voit nauttia kaupungin huvituksien monipuolisuudesta, vaikka et innostuisikaan vaihtoehtokahviloista tai punaisten lyhtyjen alueesta.

Amsterdamiin lennetään Suomesta paljon. Kaupunki on suosittu välilaskupaikkana ja suurten lentoyhtiöiden tukikohtana, joten lentolippuja saa usein edullisesti.

Tai A niinkuin aktiiviloma Algarven auringossa

Haluatko paeta kaupungin vilskettä paikkaan, jossa voit patikoida korkeilla kukkuloilla tai testata surffaustaitojasi meren aalloilla? Silloin sinun kannattaa valita kartalta matkakohteeksesi Algarven rannikko Portugalissa.

Noin neljän tunnin lentomatkan vuoksi aikaa kannattaa varata vähintään pitkän viikonlopun verran, jotta matkakohteessa ehtii viettää tarpeeksi aikaa.

Espanjan naapurimaa Portugali on syystäkin herättänyt suomalaisten mielenkiinnon. Sinne saa meno-paluulippuja edullisesti ja määränpäässä odottavat kauniit uimarannat, perinteikkäät merenelävistä valmistetut ruokalajit sekä monet seikkailut.

Osa Euroopan upeimmista uimarannoista sijaitsee Algarven rannikolla. Hiekkarannat kiemurtelevat siellä jyrkkien kallioiden lomassa ja etsivät teitään salaisten luolien läpi.

D niinkuin Dubrovnik – kaupunkiloma ja rantaloma yhdessä

Lento Dubrovnikiin kestää noin kolme tuntia, joten se soveltuu mainiosti pitkän viikonlopun matkakohteeksi. Kaupunki sijaitsee Kroatian eteläosassa Välimeren rannalla. Pääset kohteessa sekä rannalle että kaupunkiympäristöön.

Voit siis vapaasti valita keskitytkö rusketuksesi syventämiseen vai lähdetkö löytöretkelle vanhaan kaupunkiin. Dubrovnikin vanhaa kaupunginosaa ympäröi muuri, jonka päältä eteesi avautuvat kauniit Välimeren maisemat historiallisine rakennuksineen.

Dubrovnik nimittäin huokuu historiaa. Vuonna 639 perustettu kaupunki kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteiden joukkoon.

Jos olet Game of Thrones -televisiosarjan fani, voit osallistua yhdelle opastetuista kierroksista vieraillaksesi sarjan kuvauspaikoilla.

Vielä 4 matkavinkkiä

  • Varaa matkasi ajoissa. Saat useimmiten lentolippusi edullisemmalla hinnalla kun teet varauksesi hyvissä ajoin.
  • Pidä aikataulusi joustavana. Torstai ja sunnuntai ovat suosituimmat matkustuspäivät. Lähde siis matkaan mieluummin perjantaina ja ajoita kotimatka maanantaille, niin saat lentoliput mahdollisimman edullisesti.
  • Vertaile hintoja. Hyödynnä matkanvaraussivustoja. Esimerkiksi Ticket ja Momondo vertailevat eri lentojen ja hotellien hintoja.
  • Tilaa uutiskirjeitä. Erilaisilla matkasivustoilla on usein käynnissä kampanjoita, joista pääset osalliseksi uutiskirjeen tilaamalla. Näin voit löytää edullisen kampanjatarjouksen kiinnostavasta matkasta.
  • Suosi kaupunkeja, joissa on edullista yöpyä ja oleskella. Säästät rahaa kun voit oleskella matkakohteessasi pikkuhinnalla.

Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 15,39 %, nimelliskorko 13,49 %, kulut: 8 975 euroa ja yhteensä: 18 975 euroa.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Instabank voi tallentaa ja käsitellä henkilökohtaisia tietojasi sekä lähettää sinulle viestejä.

Tilaa Instabankin uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja hyödynnä vinkit taloudelliseen arkeen.
Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Instabank voi tallentaa ja käsitellä henkilökohtaisia tietojasi sekä lähettää sinulle viestejä.