Tarkista nämä 8 vinkkiä ja päivitä vanha mökkisi nykyaikaan

Mökkeily luonnon helmassa on ihanaa ja kuuluu suomalaisten suosikki ajanvietteisiin. Keräsimme yhteen käteviä vinkkejä, joiden avulla voit helposti päivittää vanhan mökkisi toiminnot ja energiatehokkuuden ajan tasalle pienellä panostuksella.

Saat järjestettyä mökille nykyajan mukavuuksia helposti myös ilman mittavaa remonttia, vaikka osa muutoksista vaatiikin ammattilaisen asialle. Mökistä voi halutessaan luoda etäohjattavan älykodin, mutta jo astianpesukone, vesijohtojen eristys ja tuplaputkitus parantavat vanhan mökin toimintoja merkittävästi.

Hyppää jutussa eteenpäin, niin kerromme kuinka voit uudistaa mökkisi.

Tässä vinkkimme mökin uudistamiseen:

  1. Eristä mökki talviasuttavaksi. Mökkiä voi hyödyntää kakkosasuntona kylmemmilläkin säillä, kun sen eristää. Samalla säästät sähkölaskuissa pitkällä aikavälillä. Eristäminen parantaa lisäksi sisäilman laatua, kun kosteus pysyy poissa mökin rakenteista.
  2. Uusi ovet ja ikkunat. Eristämisen yhteydessä mökki kannattaa myös tiivistää. Ikkunoiden ja ovien uusiminen on hyvä investointi, sillä lämmönhukasta noin 40 % syntyy vanhojen ikkunoiden ja ovien vuotamisesta. Tiivistäminen suojaa mökin rakenteita ja ennaltaehkäisee suuremman ja kalliimman remontin tarvetta myöhemmin.
  3. Remontoi keittiö ja hanki liitännät astianpesukoneelle. Astianpesukoneen asentamisen jälkeen mökillä ei enää tarvitse kinastella tiskausvuoroista.
  4. Tee mökille ekovessa. Kuivakäymälän tai kompostoivan käymälän asentaminen ei edellytä juoksevaa vettä, putkitöitä tai jätevesijärjestelmää. Ekovessa on helppo ja siisti vaihtoehto mökille.
  5. Tuplaputkitus ja pakkasvahti. Tässä näppärä vinkki vesivahinkojen ennaltaehkäisyyn. Iso osa mökin vaurioista johtuu vesivahingoista, jotka todetaan usein viiveellä ja laajentuneina. Vesijohtojen tuplaputkitus ja pakkasvahti toimii yhdistelmänä, joka ehkäisee vesivahinkoja tehokkaasti. Pakkasvahti hälyttää, kun putkien lämpötila laskee riskilukemiin.
  6. Uusitut lattiat ja lattialämmitys. Lattialämmityksen asennuksen jälkeen mökillä pärjää ilman villasukkiakin. Lattialämmityksen voi kytkeä etänä päälle, jolloin mökki on perille saavuttaessa valmiiksi lämmin. Ihanan helppoa ja mukavaa.
  7. Hormin kuntotarkastus ja uusiminen. Tulisijan hormin kuntotarkastukset ja nuohous kannattaa teettää säännöllisesti. Mökillä saunan pesää ja muita tulisijoja lämmitetään usein pitkiä aikoja kerrallaan, jolloin hormin lämpötila voin nousta korkealle. Metallisen kevythormin täytyy päästä jäähtymään asianmukaisesti, eikä muuratussa piipussa saisi olla halkeamia. Vahinkoja voi estää ennakolta, kun asiantunteva nuohooja tarkastaa mökin tulisijat säännöllisesti ja huonokuntoinen piippu uusitaan ajoissa.
  8. Moderni tulisija. Vanha uuni nokeaa enemmän. Moderni tulisija on myös paloturvallisempi ja noin 30-50 % energiatehokkaampi. Vanhan tulisijan vaihto uuteen on samalla sekä ympäristöteko että turvallinen ja taloudellinen valinta.

Aiotko remontoida mökillä, mutta olet vailla rahoitusta? Lue lisää Instabankin joustavista lainatuotteista.

Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 15,39 %, nimelliskorko 13,49 %, kulut: 8 975 euroa ja yhteensä: 18 975 euroa.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Instabank voi tallentaa ja käsitellä henkilökohtaisia tietojasi sekä lähettää sinulle viestejä.

Tilaa Instabankin uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja hyödynnä vinkit taloudelliseen arkeen.
Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Instabank voi tallentaa ja käsitellä henkilökohtaisia tietojasi sekä lähettää sinulle viestejä.