10 vinkkiä helppoon rahan säästämiseen arjessa

Suunnitteletko remonttia, kaukomatkaa tai uuden auton ostamista? Vinkkiemme avulla saavutat tavoitteesi hieman nopeammin.

1. Hanki yleiskuva taloudellisesta tilanteestasi
Kartoita taloustilanteesi ja hankkiudu eroon pienistä luotoista. Jokainen yksittäinen laina tuo yleensä mukanaan korkoja ja muita maksuja. Yhdistämällä pienet lainat voit säästää rahaa kuukausittain.

2. Vaihda palveluntarjoajia säännöllisesti
Vaihda silloin tällöin vakuutusyhtiötä, sähköntoimittajaa, puhelinliittymän palveluntarjoajaa, televisioyhtiötä ja muita kiinteitä toimittajia. Kilpailuta eri yhtiöt säännöllisesti, jotta et maksa enempää kuin on tarpeen.

3. Pidä kirjaa kuluistasi
Voit saada säästöjä lyhyessäkin ajassa vähentämällä juoksevia kuluja. Vanhan auton tai huonosti eristetyn talon huoltaminen voi tulla kalliiksi. Ei tunnetusti ole järkevää antaa lämmön valua harakoille vetoisassa talossa tai kunnostaa ikivanhaa autoa. Kulupäiväkirjan avulla voit selvittää, milloin vanhan korjaamisen sijaan kannattaa panostaa kokonaan uuteen.

4. Avaa säästötili
Siirrä kuukausittain tietty summa sivuun esimerkiksi säästötilille. Varmista, että säästötilin korko on kohdillaan, tai valitse hyvin tuottava rahasto. Lue lisää säästötilistämme.

5. Vertaile hintoja
Vertaile useamman toimittajan hintoja ennen kuin teet suuria hankintoja, kuten televisiota, pesukonetta, jääkaappia tai ruohonleikkuria ostaessasi.

6. Vähennä ruokahävikkiä
Pienennä ruokahävikin määrää. Syö ostamasi ruoka ja hyödynnä myös tähteet sen sijaan, että heittäisit ne roskiin. Tämä on helppo tapa pienentää ruokabudjettia.

7. Pidä huolta omistamistasi asioista
Pidä parempaa huolta siitä, mitä omistat – oli sitten kyseessä asunto, mökki, auto, vene, huonekalut tai urheiluvarusteet. Näin ne kestävät pidempään ja myös jälleenmyynti onnistuu tarvittaessa.

8. Ole tietoinen rahankäytöstäsi
Ota omat kahvit ja eväät mukaan töihin sen sijaan, että söisit ulkona. Voit säästää kuukausittain kymmeniä tai jopa satoja euroja, kun tiedät, mihin rahasi kuluvat.

9. Ajoita hankinnat oikein
Ajoita isommat hankinnat oikein – talvivaatteet ja -varusteet ovat edullisempia kevään korvalla, kun taas polkupyöriä ja kesävaatteita voi saada hyvään hintaan myöhään syksyllä.

10. Kuluta vähemmän kuin tienaat
Mitoita elämäntyylisi niin, että kulutat arjessa vähemmän rahaa kuin tienaat. Aloita säästäminen kanssamme jo tänään

Les mer om:

Arjen talousasiat