10 helppoa säästövinkkiä arkeen

Onko suunnitelmissasi remontti tai harkitsetko uuden auton ostoa?

Vinkkiemme avulla saavutat tavoitteesi hieman nopeammin.

1. Hanki yleiskuva taloudellisesta tilanteestasi
Kartoita taloustilanteesi ja hankkiudu eroon pienistä erillisistä luotoista. Jokainen yksittäinen laina tuo mukanaan korkoja ja muita lisämaksuja. Säästät kokonaiskuluissa, kun yhdistät pienlainasi.

2. Vaihda palveluntarjoajia säännöllisesti
Vaihda silloin tällöin vakuutusyhtiötä, sähköntoimittajaa, puhelinoperaattoria ja muita kiinteitä palveluntarjoajia. Kilpailuta sopimukset säännöllisesti, jotta et maksa enempää kuin on tarpeen.

3. Pidä kirjaa kuluistasi
Voit saada säästöjä lyhyessäkin ajassa vähentämällä juoksevia kuluja. Vanhan auton huoltaminen tai huonosti eristetyssä talossa asuminen voi tulla kalliiksi. Ei ole järkevää antaa lämmön valua harakoille vetoisassa talossa tai kunnostaa ikivanhaa autoa loputtomiin. Kulupäiväkirjan avulla voit selvittää, mitkä korjaukset ovat tarpeen ja milloin vanhan korjaamisen sijaan kannattaa panostaa kokonaan uuteen.

4. Avaa säästötili
Siirrä kuukausittain tietty summa sivuun esimerkiksi säästötilille. Varmista, että säästötilin korko on kohdillaan, tai valitse hyvin tuottava rahasto. Lue lisää Instabankin säästötilistä.

5. Vertaile hintoja
Vertaile useamman toimittajan hintoja ennen kuin teet suuria hankintoja, kuten televisiota, pesukonetta, jääkaappia tai ruohonleikkuria ostaessasi.

6. Vähennä ruokahävikkiä
Pienennä ruokahävikin määrää. Syö ostamasi ruoka ja hyödynnä myös tähteet sen sijaan, että heittäisit ne roskiin. Tämä on helppo tapa pienentää ruokabudjettia.

7. Pidä huolta omistamistasi asioista
Pidä parempaa huolta siitä, mitä omistat – oli sitten kyseessä asunto, mökki, auto, vene, huonekalut tai urheiluvarusteet. Näin ne kestävät pidempään ja myös jälleenmyynti onnistuu tarvittaessa.

8. Ole tietoinen rahankäytöstäsi
Ota omat kahvit ja eväät mukaan töihin sen sijaan, että söisit ulkona. Voit säästää kuukausittain kymmeniä tai jopa satoja euroja, kun tiedät, mihin rahasi kuluvat.

9. Ajoita hankinnat oikein
Ajoita isommat hankinnat oikein – talvivaatteet ja -varusteet ovat edullisempia kevään korvalla, kun taas polkupyöriä ja kesävaatteita voi saada hyvään hintaan myöhään syksyllä.

10. Kuluta vähemmän kuin tienaat
Mitoita elämäntyylisi niin, että kulutat arjessa vähemmän rahaa kuin tienaat. Aloita säästäminen kanssamme jo tänään

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Instabank voi tallentaa ja käsitellä henkilökohtaisia tietojasi sekä lähettää sinulle viestejä.

Tilaa Instabankin uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja hyödynnä vinkit taloudelliseen arkeen.
Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Instabank voi tallentaa ja käsitellä henkilökohtaisia tietojasi sekä lähettää sinulle viestejä.