Kuinka onnistua alennusmyyntiostoksilla?

Entä mistä tunnistaa oikeasti hyvän tarjouksen?

Alennusmyynnit eivät enää nykypäivänä ole harvinaista herkkua. Edullisia tarjouksia voi löytää mihin aikaan vuodesta tahansa.

Verkkokaupan vahva kasvu on kiristänyt kuluttajamyynnin kilpailua sekä verkossa että kivijalkakaupoissa. Kampanjoita järjestetään tasaisin väliajoin ja tuotteiden kiertoa edistetään myymällä hyllyjä tyhjiksi alehinnoilla, jotta uusille tuotteille saadaan tilaa. Kuukausiale, viikonloppuale, Black Friday, Black Week ja Cyber Monday -kampanjat ovat useimmille tuttuja. Kampanjoita ja tarjouksia löytyy joka tilanteeseen.

Mutta kuinka voit varmistaa, että teet alennusmyynneissä hyviä ostoksia ja löydät kaikkien tarjousten ja kampanjoiden joukosta parhaat diilit? Kerromme alla parhaat vinkkimme onnistuneisiin alehankintoihin.

7 takuuvarmaa vinkkiä onnistuneisiin aleostoksiin

Valmistaudu laatimalla lista tuotteista, jotka haluat ostaa ja suosikkimerkeistäsi. Listan avulla voit suunnitella ostoksesi ennakkoon ja pitää samalla silmällä milloin tuotteet tulevat aleen. Osa tuotemerkeistä on vain harvoin alennuksessa, mutta listan avulla saatat bongata sopivan tarjouksen seuraamalla tilannetta.

1. Tilaa suosikkikauppojesi uutiskirje

Isoimmat kauppaketjut lähettävät tasaisin väliajoin asiakkailleen uutiskirjeitä. Uutiskirjeen tilaamalla saat viipymättä tiedon tuoteuutuuksista ja tulevista kampanjoista.

2. Liity kanta-asiakkaaksi

Yhä useammat yritykset palkitsevat kanta-asiakkaitaan erikoistarjouksilla, alennuskupongeilla ja bonuksilla. Kanta-asiakkaille on tavallisesti oma erillinen uutiskirjeensä, jonka mukana saapuu erikoistarjouksia ja kutsuja kanta-asiakastapahtumiin. Kannattaa kuitenkin harkita tarkoin, miltä yrityksiltä haluat vastaanottaa kanta-asiakastarjouksia. Muuten sähköposti ja puhelin tulvivat nopeasti täyteen tarjouksia.

3. Seuraa kampanjoita Facebookissa ja Instagramissa

Kampanjoista ilmoitetaan usein sosiaalissa medioissa. Harvoin tarjouksessa olevista tuotteista saatat sosiaalisen median kautta saada tiedon mallistokohtaisista alennusmyynneistä tai mallikappalemyynneistä. Näin voit tehdä hyviä löytöjä, usein jopa 30-80 % alennuksilla.

4. Hyödynnä vertailusivustojen tietoja

Etsi edullisin tarjous samasta tuotteesta netin vertailusivustojen avulla. Vertaa.fi on Suomen suurin vertailusivusto, jonka avulla näet mistä saat hankittua haluamasi tuotteen parhaalla hinnalla.

5. Kauppojen esittelykappaleet ja II-laatu

Tarkista, onko tuote saatavilla kakkoslaatuna tai kaupan esittelykappaleena. Saatat löytää tarvitsemasi elektroniikkatuotteen kaupan esittelykappaleena alennettuun hintaan. Hyväkuntoisia rakennusmateriaaleja voi puolestaan löytyä edullisemmin kakkoslaatuna. Tällöin on kyse tuotteista, joista ei voi veloittaa täyttä hintaa pienten
virheiden tai esittelykappaleena olon vuoksi. Joissain tapauksissa itse tuote on virheetön, mutta tuotteen pakkaus on vahingoittunut.

6. Luottokorttitarjoukset ja korttibonukset

Tarkista kerryttävätkö luottokorttiostoksesi sinulle alennuksia, bonusta tai tarjouksia. Voit vertailla eri luottokortteja keskenään ja keskittää ostoksesi luottokortille, joka antaa sinulle parhaat edut. Näin saat sekä alennustuotteet että maksutapaedut. Ota kuitenkin luottokortilla maksaessasi huomioon myös kortin korkotaso – etenkin, jos teet isomman ostoksen, jonka maksat osissa.

7. Outlet-myymälät

Outlet-myymälöiden suosio ja lukumäärä on kasvanut viime vuosina. Esimerkiksi suomalaisten rakastamilla Iittalalla, Finlaysonilla ja Marimekolla on omat outletinsa. Outlet-myymälästä halutun designer-tuotteen voi saada jopa 30-80 % alennuksella. Myös pop-up outletit kannattaa tarkistaa tilaisuuden tullen, sillä niistä saattaa löytää vanhojen mallistojen tuotteita huomattavilla alennuksilla.

Kuinka tiedät, että tuote todella on hyvä ostos?

Osa kauppaketjuista hankkii erillisinä erinä alun perin tarjolla olleita tuotteita lähellä olevia kampanjatuotteita, joita myydään alennushinnoin. Kuluttaja-asiamies ja Kaupan liitto linjaavat yhdessä Suomessa, että hintavertailu on sallittua ja markkinoinnissa on huomioitava mihin hintaan tai hintatasoon voimassa olevaa myyntihintaa verrataan. Linjauksen mukaan hintavertailun on oltava totuudenmukaista, eikä se saa johtaa kuluttajaa harhaan.

Hintavertailu netissä kannattaa, sillä googlaamalla ja vertailusivustojen avulla saat paremman käsityksen kiikarissasi olevien tuotteiden hintatasosta. Kun tiedät tuotteen normaalin hintatason, tunnistat myös hyvän tarjouksen. Muista kuitenkin lähdekriittisyys.

Maltti ja selkeät pelisäännöt mukana aleostoksilla

Ole tietoinen kulutuksestasi. Jos et oikeasti tarvitse tuotetta, ei sitä kannata ostaa pelkän alennusprosentin vuoksi. Luottokorttia käyttäessä kannattaa myös huomioida kuinka pitkän korottoman maksuajan ostokselle saa. Jos rahoitat isomman ostoksen luottokortilla tai lainalla ja maksat laskun pois osissa, kannattaa maksutapaa valitessa huomioida korkotaso.

Tarkista myös muut blogijuttumme. Insta-blogista löydät toimivat vinkit taloudelliseen arkeen!

Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 15,39 %, nimelliskorko 13,49 %, kulut: 8 975 euroa ja yhteensä: 18 975 euroa.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Instabank voi tallentaa ja käsitellä henkilökohtaisia tietojasi sekä lähettää sinulle viestejä.

Tilaa Instabankin uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja hyödynnä vinkit taloudelliseen arkeen.
Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Instabank voi tallentaa ja käsitellä henkilökohtaisia tietojasi sekä lähettää sinulle viestejä.