Suunnittele talvilomasi helposti 5 vinkin avulla

Talviloma merkitsee monelle hartaasti odotettua valonpilkahdusta kylmän ja pimeän vuodenajan keskellä. Vapaapäivien ohjelmasta ei kuitenkaan aina ole helppoa tehdä päätöstä, sillä matkakohteita ja aktiviteetteja löytyy runsain määrin. Voit aloittaa suunnitelmien laatimisen keräämiemme vinkkiemme avulla.

Talviloma tarjoaa mahdollisuuden monenlaisten suunnitelmien toteuttamiselle. Voit täyttää vapaa-aikasi houkuttelevilla aktiviteeteilla – haluatpa sitten suunnata lomallasi laskettelumäkeen tai rannalle, tai vain rentoutua kaakaomuki kädessä takkatulen ääressä. Talvilomalla on vapaus tehdä juuri niitä asioita, jotka houkuttavat itseä eniten!

1. Lämpöä kaipaavalle: Valitse aurinkoinen sää talvilomalla

Moni tuntee lämpimämmän ilmaston kutsun raaputtaessaan jääpeitettä autonsa ikkunasta kylmänä helmikuisena aamuna. Voit unohtaa lämpöpatterin vieressä kyhjöttelyn, sillä talviloma antaa hyvän syyn vaihtaa villahatut ja hanskat aurinkorasvaan ja kevyempiin pukimiin. Teneriffa, Rodos ja Antalya sopivat matkakohteiksi niille, jotka haluavat viettää lomansa rentoutuen ja lämmöstä nauttien.

Etkö lainkaan innostu rantalomasta? Etelänlomalle voi suunnata, vaikka uimarannalla oleskelu ei houkuttaisikaan. Voit valita matkakohteesi Etelä-Euroopan jännittävimpien kaupunkien joukosta ja nauttia matkallasi samalla kertaa sekä lämpimästä ilmastosta, urbaanista elämänmenosta että kulttuurielämyksistä. Malta on mainio vaihtoehto niille matkaajille, jotka ovat kiinnostuneita historiasta ja suotuisasta ilmastosta. 

Lue myös: Tarkista vinkkimme viikonloppureissuihin

2. Perinteitä arvostavalle: Vietä talvilomasi mökin rauhassa

Älä huoli, vaikka et omistaisikaan ikiomaa mökkiä. Edullisia vuokramökkejä on nimittäin tarjolla runsain määrin eri puolilla Suomea. Voit rakentaa mökkilomasta juuri itsesi näköisen kokonaisuuden riippumatta siitä haluatko viilettää suksilla laskettelumäessä tai pelata yatzya takkatulen lämmössä. Mökkilomalla irtaudut arjesta nopeasti ja juuri siitä syystä mökille on helppoa suunnata vaikka vain pitkän viikonlopun ajaksi. Mökkeily on koko perheelle soveltuva tapa viettää talvilomaa.

3. Vaihtelunhaluiselle: Vietä talvilomasi tien päällä

Moni yhdistää ajatuksen autoreissusta kesälomaan, mutta myös talvella voi hyvin suunnata tien päälle! Helmikuussa lisääntyvät auringonsäteet näyttävät kotimaan maisemat parhaassa mahdollisessa valossa. Suunnittele matkareittisi niin, että voit yöpyä uusissa jännittävissä (ja ehkä hieman tavallista erikoisemmissa) majapaikoissa.

Hotelli tarjoaa takuuvarmaa mukavuutta pitkän ajomatkan jälkeen, mutta pienempi majatalo rauhallisella sijainnilla voi olla myös hyvä vaihtoehto. Kotimaan rajojen sisällä riittää paljon nähtävää maan eteläosista aivan kylmimpään pohjoiseen asti. Varmista, että ajoneuvosi talvirenkaat ovat moitteettomassa kunnossa ja lähde perheesi tai ystäviesi kanssa yhteiselle automatkalle muistoja luomaan. Herkullisia eväitä täytyy tietenkin muistaa pakata mukaan koko joukolle!

4. Luonnonystävälle: Nauti luonnon läheisyydestä talvilomalla

Taivasalla yöpyminen on aivan omanlaisensa elämys – myös talvisaikaan! Lapset voi ottaa mukaan elämykselliselle retkelle, jonka toteuttaminen onnistuu helposti ja pienin kustannuksin. Voit sään salliessa suunnata retkelle vaikka suksilla, mikäli kotisi läheisyydestä löytyy hiihtämiseen sopiva metsäalue tai peltomaisema.

Kaupunkien läheisyydessäkin sijaitsee useimmiten retkeilyyn soveltuvia luontoalueita. Näin ollen kaupunkimaisemassa asuvat voivat pakata tykötarpeet, kuten teltan, retkikeittimen, termospullon, villavaatteet, talvimakuupussin, makuualustan, lämminvesipullot ja tarvittavat ruokavarannot mukaan ja suunnata asuinpaikkansa lähialueille retkeilemään.

5. Seikkailunhaluiselle: Lähde talvilomalla Interrail-matkalle

Jos haluat käyttää aikasi tehokkaasti, voit valita kulkuvälineeksi junan. Elämyksellinen ja yllätyksiä täynnä oleva Interrail-reissu suo mahdollisuuden monissa paikoissa vierailuun. Junalla voi matkustaa sekä lähelle että kauas. Voit suunnitella reittisi siten, että pääset samalla matkalla niin kaupunkimaisemiin kuin uimarannallekin.

Mikäli et kuitenkaan halua aloittaa junamatkaasi aivan Suomesta asti, voit tehdä lyhytkestoisemman Interrail-matkan. Lennä valitsemaasi kaupunkiin Euroopassa (esimerkiksi Pariisiin tai Krakovaan) ja jatka matkaasi sieltä junalla – oman aikataulusi mukaisesti!

Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 15,39 %, nimelliskorko 13,49 %, kulut: 8 975 euroa ja yhteensä: 18 975 euroa.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Instabank voi tallentaa ja käsitellä henkilökohtaisia tietojasi sekä lähettää sinulle viestejä.

Tilaa Instabankin uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja hyödynnä vinkit taloudelliseen arkeen.
Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Instabank voi tallentaa ja käsitellä henkilökohtaisia tietojasi sekä lähettää sinulle viestejä.