Valitsemalla korkeakorkoisen säästötilin voit saada rahoillesi huomattavasti paremman tuoton.
Suomalaiset ovat laajassa mittakaavassa hyviä huolehtimaan taloudestaan ja ymmärtämään sitä. Isolla osalla väestöstä on silti yhä puutteellinen ymmärrys pitkäaikaisesta säästämisestä ja siihen liittyvistä mahdollisuuksista.
Pienikin pesämuna kannattaa siirtää turvaan toiselle tilille, sillä näin se pysyy parhaiten säästössä tulevaisuutta varten. Tavalliselta käyttötililtä säästöt valuvat helposti ylimääräisiin menoihin, ja myös turvallisuuden kannalta on hyvä, että kaikki rahat eivät ole samalla tilillä.
Tasakorkoinen säästötili on hyvä idea myös silloin, kun haluat siirtää joka kuukausi osan tuloistasi pahan päivän varalle.
Säästötileissä on kuitenkin yllättävän paljon eroja. Siksi onkin hyvä ottaa huomioon muutama asia ennen kuin avaat uuden säästötilin. Aina säästötiliä ei kannata ottaa omasta pankista, vaan muitakin vaihtoehtoja on olemassa.
1. Tarkista korko
Monet päätyvät valitsemaan pitkän tähtäimen säästämisvaihtoehdokseen tavallisen kivijalkapankin säästötilin – siitäkin huolimatta, että tällaisissa tileissä talletuskorko jää usein matalaksi, keskimäärin noin 0,5 prosenttiin.
Tutkimuksissa onkin selvinnyt, että ihmiset aliarvioivat helposti säästämisestä saatavan tuoton osuuden ja korkeakorkoisen tilin vaikutuksen lopulliseen säästömäärään.
Digitaalisesti palveleva Instabank tarjoaa säästötililleen kilpailukykyisen koron heti ensimmäisestä tallettamastasi eurosta alkaen.
– Instabank lukeutuu korkean koron myöntävien pankkien joukkoon, joten säästät meillä automaattisesti enemmän kuin laittamalla rahasi tavalliselle tilille, kertoo Instabankin toimitusjohtaja Robert Berg.
2. Älä maksa ylimääräistä
Välillä elämä yllättää ja siksi on hyvä, että säästötililtä saa tarvittaessa siirrettyä rahaa omalle käyttötilille joustavasti. Monilla säästötileillä on kuitenkin ennalta määrätty kiinteä talletusaika ja tililtä tehtävistä nostoista peritään lisämaksuja.
Instabankin säästötilille voit tallettaa varoja joustavasti ja tehdä tililtä nostoja aina halutessasi, sillä säästöjä ei tarvitse sitoa tilille ennalta määrätyksi ajaksi.
3. Mieti kuinka paljon voit säästää
Kannattaa olla realistinen sen suhteen, kuinka suuren summan pystyy laittamaan kuukausittain sivuun. Muutamakin kymppi kuussa kerryttää säästöpottia mukavasti pitkällä aikavälillä.
Jotkut pankit ovat asettaneet sijoitustileilleen minimitalletussumman, mutta Instabankilla ei ole minkäänlaista rajoitusta talletussummien suuruuden suhteen. Voit siis tallettaa säästötilillesi juuri niin paljon kuin pystyt.
4. Minimoi riskit
Kannattaa myös miettiä, kuinka suuren riskin olet valmis ottamaan säästöjesi kanssa. Moni miettii yhtenä vaihtoehtona osakesäästämistä, sillä siitä on mahdollista saada suuret voitot. Toisaalta myös riskit rahojen menettämiseen ovat korkeat.
– Korkeakorkoisen säästötilin merkittävin etu on sen riskittömyys. Rahasi ovat turvassa säästötilillä. Kaikki riippuu siis siitä, pidätkö mahdollisiin suuriin voittoihin liittyvästä jännityksestä vai haluatko mieluummin pitää rahavarasi omassa hallinnassasi, Robert Berg selittää.
Instabankin säästötilille tallettamalla varmistat siis sen, että säästösi kasvavat korkoa yleisestä taloustilanteesta ja pörssikurssien heittelyistä huolimatta. Lisäksi saat talletuksillesi korkoa myös aiempina vuosina kertyneille koroille.
5. Huolehdi turvallisuudesta
Kun puhutaan rahasta, ei varovaisuus ole koskaan pahitteeksi. Instabank kuuluu Norjan talletussuojan piiriin ja turvaa säästösi 100 000 euroon asti.
Voit siis tallettaa rahasi Instabankin säästötilille yhtä turvallisesti kuin laajemmin tunnettuihin suuriin perinteisiin pankkeihin.
Aloita korkeakorkoinen säästäminen täältä. Tilin perustaminen vie vain pienen hetken.